Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding: 30 minuten

 

Uit 'Tip Culinair

venkel-special'

Venkel met ham en gorgonzola 

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Snij elke venkelknol in de lengte in vieren. Snij het venkelgroen grof. Kook de venkel in kokend water met zout in 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken.

 

Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal.

Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper.

 

Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of pasta.

 

Uit de Tip Culinair venkel-special. Een romige variant op de klassieke witlofgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.

Ingredi├źnten 

  • 4 kleine venkelknollen
  • 250 g gekookte achterham in dunne plakjes
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g verse roomkaas
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 dl slagroom
  • 1/2 dl volle melk