Deze smaakvolle lentesoep is eenvoudig te bereiden voor 4 personen.

Venkelsoep 

Halveer de venkel, houd het groen apart en snijd de knollen in reepjes. Fruit het sjalotje glazig, voeg de knoflook en venkelreepjes toe en roerbak 2 minuten mee.

 

Schenk de helft van de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de venkel zacht is. Pureer de venkel met een staafmixer of in een keukenmachine.

 

Roer de room, Pernod en de rest van de bouillon erdoor en warm nog even door.

 

Schep de soep in kommen en maal er zwarte peper boven. Garneer met fijngeknipt venkelgroen.

IngrediĆ«nten 

  • 3 venkelknollen
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels room
  • 2 eetlepels Pernod